دیالیز

دیالیز

دیالیز چیست؟ این سوالی بسیار مهم برای کسانی است که نیاز به دیالیز دارند و تحت درمان این شیوه تخصصی هستند. دیالیز شیوه ای است که می تواند موجب شود عارضه بیماران به میزان قابل توجه ای تحت کنترل در بیاید و در بازه زمانی کوتاه درمان شود. بیماری های مربوط به کلیه جزو بیماری هایی هستند که زندگی فرد را تا حد زیادی به خطر می اندازند و ممکن است حتی موجب مرگ شوند.

در گذر زمان با پیشرفت علوم پزشکی دیگر جای نگرانی بابت بیماری های کلیوی وجود ندارد؛ زیرا یکی از شیوه های نوین پزشکی دیالیز است که می تواند بیماری کلیوی را تحت کنترل در بیاورد. عملاً با دیالیز می توان بیماری و عارضه کلیه را تحت کنترل در آورد و سلامت بیمار را تضمین کرد.

انواع دیالیز در مراکز درمانی مختلفی به صورت تخصصی و تحت نظر پزشکان متخصص انجام می شود. اگر شما یا یکی از اعضای خانواده شما نیاز به دیالیز دارد؛ حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید و تنها بر اساس محتوایی که ارائه خواهد شد تصمیم گیری نکنید.

درخواست خدمات و مشاوره

برای دریافت مشاوره رایگان و خدمات توسط مشاورین ما فرم زیر را پر کنید. (ما نگرانی شما را درک می کنیم و فوری تماس می گیریم)

همچنین می توانید با شماره های ۰۲۱۹۱۳۰۱۸۶۳ و ۰۹۱۲۹۴۸۳۶۳۴ تماس حاصل نمایید

هدف به طبیب این است که شما را با فواید دیالیز، عوارض دیالیز، کاربرد دیالیز و غیره آشنا کند. در صورتی که برایتان سوال “دیالیز چیست” پیش آمده است؛ به شما پیشنهاد می کنیم که تا انتها با به طبیب همراه باشید.

دیالیز چیست؟

دیالیز چیست؟

در همین ابتدا پیش از هر چیزی باید چیستی دیالیز برایتان مشخص شود تا بتوانید سایر توضیحات دیالیز را بررسی کنید و متوجه شوید. زمان که کلیه ها دچار اختلال شوند و نتوانند به درستی کار کنند بدن دچار مشکلاتی بزرگ تر خواهد شد؛ زیرا کلیه ها موجب می شوند که مواد دفعی و زائد از بدن دفع شوند.

در اصل هدف از دیالیز این است که کار کلیه را انجام داد و همان وظایفی که به عهده کلیه بوده و به دلیل مشکلات پیش آمده دیگر کلیه قادر به انجام آن ها نیست را انجام داد. دیالیز از دهه ۱۹۴۰ میلادی برای کسانی که دچار نارسایی کلیه بوده اند به کار گرفته شده است و تا به امروز کاربرد دیالیز وجود دارد.

تا به این جا به صورت کلی به پاسخ دیالیز چیست رسیده ایم اما بیایید آن را کمی دقیق تر بررسی کنیم.

  • مرحله نهایی نارسایی کلیه هنگامی است که کلیه حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد عملکرد داشته باشد.

در روند دیالیز به کمک یک دستگاه خون تصفیه می شود و می تواند در بدن بدون ایجاد عارضه ای در جریان در بیاید. تصفیه خون موجب می شود که مایعات و الکترولیت های بدن شخص در حالت طبیعی خود قرار داشته باشند و عملکرد خود را از دست ندهند.

کسانی که دچار نارسایی کلیه هستند باید توجه داشته باشند که طبق توصیه پزشک عمل کنند و بر اساس آن تصمیم گیری کنند و هرگز اجازه ندهند روند دیالیز به تأخیر بیافتد زیرا ممکن است بهای آن بسیار سنگین تر از چیزی باشد که تصور می شود.

اجاره تجهیزات پزشکی

انواع دیالیز

حال که متوجه شدید که دیالیز چیست باید شما را با انواع دیالیز آشنا کنیم و آن ها را مورد بررسی قرار دهیم. انتخاب شیوه مناسب دیالیز به عهده پزشکان متخصص می باشد و اجازه دهید پزشک شیوه ای مناسب را بر اساس شرایط جسمانی شما انتخاب کند. دیالیز دارای سه نوع مختلف است که در این بخش بررسی خواهیم کرد و پاسخ سوالی دیگر با عنوان ” دیالیز چگونه انجام می شود” را خواهیم داد.

دیالیز صفاقی

دیالیز صفاقی

همانطور که از نام یکی از انواع دیالیز مشخص است؛ می توان گفت که دیالیز صفاقی از راه صفاق داخل شکم فرد انجام می شود. با متصل کردن کاتتر دیالیز به صفاق غشایی که در حفره شکمی است می توان خون بیمار را از آلودگی ها پاک و تصفیه کرد.

در روند شکل گرفتن این شیوه دیالیز مایع ویژه ای با نام دیالیزات به درون صفاق فرد وارد می گردد. این ماده که نام برده شد موجب جذب مواد زائد به خود می شود و به این شکل عمل تصفیه را انجام می دهد. پس از آن که مواد دفعی و مضر به این مایع جذب شدند؛ مواد زائدی به همراه مایع از طریق شکم خارج می شوند.

انجام دادن دیالیز صفاقی که یکی از انواع دیالیز است معمولاً چند ساعت به درازا می کشد. دیالیز صفاقی بسته به نظر پزشک باید ۴ الی ۶ روز یک بار انجام شود تا بیمار دچار عارضه ای نگردد.

تزریق سرم بعد از عمل اسلیو

درمان مداوم جایگزینی کلیوی (CRRT)

شیوه درمان مداوم جایگزینی کلیوی که حتی با عنوان هموفیلتراسیون هم شناخته می شود، در قسمت مراقبت های ویژه یک بیمارستان در دسترس خواهد بود. البته باید ذکر شود که کاربرد دیالیز CRRT بیشتر برای کسانی است که در وضعیت بدی قرار گرفته اند و دچار نارسایی کلیوی شدید شده اند.

در این روش یک دستگاه مخصوص خون را از درون لوله می گذراند و پس از آن با به کار گرفتن یک فیلتر ویژه موجب جدا شدن آب و مواد زائد می شود. این شیوه درمانی نیز به مانند شیوه قبلی باید تحت نظر پزشک انجام شود و درمورد استفاده از آن باید پزشک بر اساس وضعیت نارسایی کلیوی تصمیم بگیرد.

همودیالیز

همودیالیز

در نهایت قصد داریم شناخته شده ترین شیوه دیالیز را بررسی کنیم که بیشترین کاربرد را در میان بیماران دچار مشکلات کلیوی دارد. در این نوع از دیالیز یک کلیه مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد و عملاً همان عملکرد کلیه را به نمایش می گذارد.

در این شیوه به کمک این کلیه مصنوعی، خون بیمار دریافت می شود و تا حد قابل توجه ای از آلودگی ها و مواد زائد پاک می شود.

  • در شیوه همودیالیز پزشک به کمک یک عمل جراحی ساده و بدون عارضه بر روی عروق روند دیالیز را آغاز می کند.

 

فواید دیالیز

همانطور که اشاره شد، بیماران کلیوی باید بسیار مراقب سلامتی خود باشند زیرا مشکلات کلیوی می توانند سلامت را تحت خطر قرار دهند. دیالیز موجب می شود که بدن بیمار بتواند شرایط عادی خود را ادامه دهد و به دلیل انباشت مواد زائد دچار مشکلی نشود.

بر این اساس دیالیز شیوه ای ضروری خواهد بود که توسط پزشکان ماهر تجویز می شود. بیماران برای آن که بتوانند سلامتشان را نگه دارند، باید به شیوه ای که پزشک تجویز می کند روند دیالیز را در پیش بگیرند.

عوارض دیالیز

به صورت کلی نمی توان گفت که دیالیز عوارضی نخواهد داشت اما نکته مهم این است که فواید آن بسیار بیشتر از عوارض آن است. به این مسئله نیز توجه داشته باشید که اگر پزشک به شما توصیه کرده است که دیالیز انجام دهید،

باید حتماً آن را انجام دهید زیرا دیالیز برای افرادی تجویز می شود که شدیداً به آن نیاز دارند. امکان ندارد دیالیز برای شخصی تجویز شود که به آن نیاز ندارد زیرا دیالیز یکی از مراحل درمانی است که در شرایط خاص به کار گرفته می شود.

فواید و عوارض دیالیز

یکی از عوارضی که شاید برخی از افراد تحت درمان با دیالیز با آن مواجه شده باشند، کاهش فشار می باشد. اگر در دوران دیالیز متوجه علائم تهوع، دلشوره، سردرد شدید، بی قراری و غیره شدید، حتماً با پزشکتان این مسئله را در میان بگذارید و از مصرف دارو به صورت خودسر برای درمان فشار خون خودداری کنید. اگر احساس کردید که دیالیز موجب بدتر شدن حال شما شده است یا از بابت آن نگران هستید، با پزشک مشورت کنید تا شما را راهنمایی کنید.

خدمات به طبیب

شخصی که دچار بیمار های کلیوی شده است دچار محدودیت های بسیاری شده است و باید به صورت حرفه ای تحت مراقبت باشد. برای آن که بتوان از بیماران کلیوی مراقبت کرد باید یک سری از خدمات درمانی را به منزل منتقل کرد. خدماتی که باید تحت نظر یک پرستار متخصص و ماهر انجام شوند و هرگز نباید آن را به دست افراد متفرقه و عادی سپرد.

این مواردی که به آن ها اشاره شد تنها بخشی از خدمات به طبیب هستند که افراد تحت درمان با دیالیز می توانند از آن ها استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد این شیوه های درمانی می توانید در هر ساعت از شبانه روز با سامانه پشتیبانی به طبیب تماس بگیرید. در طی این تماس شما می توانید از مشاوره رایگان تخصصی به طبیب بهره مند شوید و به دیالیز چیست پاسخ علمی و صحیح دهید.

سوالات متداول

دیالیز چیست و دیالیز چگونه انجام می شود؟

دیالیز همان کار کلیه را انجام می دهد و دیالیز با تصفیه کردن خون موجب ادامه روند طبیعی بدن می شود. دیالیزانواع دارد و برای یافتن پاسخ سوال دیالیز چگونه انجام می شود، باید به صورت دقیق باید انواع مختلف دیالیز را بررسی کنید.

آیا می توان دیالیز را زود تر از موعد انجام داد؟

خیر، هیچگاه نباید زود تر از زمانی که پزشک مشخص کرده است دیالیز را انجام دهید. مگر این که با پزشک خود مشورت کنید و از او بخواهید وضعیت شما را بررسی کنید تا بتوانید با اجازه او دیالیز را انجام دهید. در غیر این صورت هرگز نباید خودسر دست به اقدامی بزنید؛ زیرا با این کار موجب بر هم خوردن روند درمان خواهید شد و سلامتتان را از دست خواهید داد.

آیا بیماران دچار دیالیز باید رژیم غذایی ویژه داشته باشند؟

بله، این افراد باید تا حد امکان از خوردن مواد غذایی ناسالم و مضر مانند فست فود ها خودداری کنند و بیشتر از مواد غذایی سالم استفاده کنند و طبق دستور غذایی تجویز شده توسط پزشک پیش بروند تا بتوانند دوران درمان را راحت تر طی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

درخواست خدمات و مشاوره

هدف ما آسان تر کردن زندگی برای شماست

به طبیب چگونه می تواند به شما کمک کند؟؟

راه های ارتباطی دیگر برای دریافت خدمات و مشاوره رایگان:

02191301863